TikTok pasta på Jærsk
Jeg syns det er gøy å lage mine egne varianter på kjente retter. Dessuten syns jeg det er gøy å heie på lokalproduserte matvarer og produkter. Her er et eksempel der jeg bruker en “bedaost” i olje fra Ystepikene på Jæren. Du finner sikkert lignende produkter der du bor. Ellers så må du bare improvisere litt.
Bedaosten er en variant av den navnebeskyttede Fetaosten.
Ingredienser
- Båndpasta
- 1-2 pakker småtomater
- ½ - 1 glass bedaost i olje
- Litt parmesan
- Noen blader fersk basilikum
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Stekepanne
- Gryte
- Røreredskap
Hvordan går du frem?
- Kok pastaen først, husk litt olje og salt i kokevannet
- Stek tomater i litt av oljen først på moderat varme
- Ha deretter i bedaosten og varm det videre under lokk til tomatene har sprukket opp og bedaosten har smeltet
- Rør det lett sammen
- Serveres i skåler, med litt revet parmesan og et par basilikumblader
Tips
- Ha ingrediensene i en liten kjølebag om det er varmt ute
- Det kan være en fordel med to brennere, eller så kan du koke pastaen først, og lage sausen etterpå