Okonomiyaki
Eller japanske grønnsakspannekaker. Det betyr noe sånt som "det du liker"
Dette er en veldig fin måte å få brukt opp de grønnsakene du har liggende.
Jeg bruker å kalle det for økonomi-jaki, det er både sunn og økonomisk mat!
Ingredienser
- 1/4 finstrimlet hodekål
- 1 revet gulrot
- 1 ts salt
- 1 løk
- 4 egg
- 1,5 dl hvetemel
- 2 ts revet ingefær
- 1/2 ts pepper
- olje/smør til steking
- 1 ss soyaolje
Topping:
- valgfritt: sennepssaus, dressing, soltørkede tomater, hoisinsaus...
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Stekepanne
- Stekespade
Hvordan går du frem?
- Rør sammen egg, mel, salt og pepper
- finsnitt kål og kna den litt til den begynner å slippe litt væske
- Riv og kutt resten grønnsakene i tynne strimler
- Bland alt og ha røra i en tett beholder og ta med på tur
- Stek de i middels varm panne på begge sider til de er gyldne
- Serveres varme med sønsker topping
Tips
- Du kan bruke de grønnsakene du har; rødkål, sellerrot, grønnkål