Kål-phad-thai

 

Kål er supermat, pasta er nesten bare tomme kalorier. Hva med å bytte ut kål med pasta? Du vil bli overrakset over hvor gode denne retten smaker. Det har blitt en favoritt hos mange av mine følgere.

 

 

Ingredienser

  • Ingefær finhakket (ca 1-2 ss)
  • 2 gulrøtter i tynne biter
  • 1 chili, finhakket
  • ¼ hodekål, finsnittet
  • 1-2 vårløk
  • 2 egg
  • 1 pose pad thai saus (eller annen asiatisk saus som du liker)
  • Peanøtter eller cashewnøtter
  • Lime i båter
  • olje til steking

 

Utstyr

  • Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
  • Wokpanne
  • Røreredskap

 

Hvordan går du frem?

  • Stek ingefær og gulrøtter i litt olje først, før du har i kål og steker dette sammen.
  • Lag plass i woken til eggene og rørestek de i litt olje før du blander det med resten av grønnsakene. 
  • Ha i saus.
  • Strø på litt cashewnøtter, eller peanøtter.
  • Server med en limebåt eller to som skvises over.

 

Tips

  • Kutt ingrediensene hjemme og ha dem i små bokser.
  • Legg eggene i en egen liten boks med papir rundt slik at de ikke knuser.
  • Tilsett gjerne flere grønnsaker i woken, som for eksempel grønnkål eller bønner.
  •  
  • Kål er supermat!
  • Inneholder mer c-vitamin enn appelsin.
  • Har kostfiber som er bra for tarmfloraen og gir metthetsfølelse.
  • Inneholder kalium som er blodtrykksnedsettende.
  • Inneholder også folat som er et viktig b-vitamin.
  • Kål kan ersatte kaloririk mat som pasta.
  • Har god holdbarhet.