Krabbe-
lurer
Svenskene har noen skikkelig godsaker som de kaller krabbelurere. Jeg vil beskrive det som en krysning av lapper og smultringer.
Ingredienser
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 3 dl melk
- 6 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts kardemomme
- 3 ss smeltet smør
- riv det gule skallet av en økologisk sitron
Slik gjør du
- Visp egg og sukker
- Ha i egg og smør
- Bland det tøreer og rør alt til en tykk røre
- Ha røra i en tett beholder
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Stekepanne
- Stekespade
Steke eller fritere?
- Du kan nå velge å steke de som vanlige lapper i panna eller frityrsteke de
- Fritering er mer risikofylt
- Ha ALLTID lokk tilgjengelig
- Bruk et størdig kokeapparat slik at det ikke velter
- ALDRI vann i varm olje
Fritering
- Bruk rapsolje eller frityrolje
- Oljen er passe varm når det bruser lett rundt en tresleiv
- Det holder med 1,5 cm olje i panna eller gryta
- Lag små kuler/baller ca 1/2 ss
- Små krabbelurer er lettere å få gjennomstekt
- Snu de og stek til de er passelig brune utenpå
- Bruk redskap i tre eller metall
- La de trekke på litt tørkepapir
- Strø på litt melis eller sukker og NYYYYYYYT
Tips
- Ikke stek mer enn 3-4 om gangen
- Lag små krabbelurer slik at de blir gjennomstekt, start med en prøvekrabbelur
- Avkjøl oljen og hell den tilbake på flaske før du drar