Kål-phad-thai
Kål er supermat, pasta er nesten bare tomme kalorier. Hva med å bytte ut kål med pasta? Du vil bli overrakset over hvor gode denne retten smaker. Det har blitt en favoritt hos mange av mine følgere.
Ingredienser
- Ingefær finhakket (ca 1-2 ss)
- 2 gulrøtter i tynne biter
- 1 chili, finhakket
- ¼ hodekål, finsnittet
- 1-2 vårløk
- 2 egg
- 1 pose pad thai saus (eller annen asiatisk saus som du liker)
- Peanøtter eller cashewnøtter
- Lime i båter
- olje til steking
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Wokpanne
- Røreredskap
Hvordan går du frem?
- Stek ingefær og gulrøtter i litt olje først, før du har i kål og steker dette sammen.
- Lag plass i woken til eggene og rørestek de i litt olje før du blander det med resten av grønnsakene.
- Ha i saus.
- Strø på litt cashewnøtter, eller peanøtter.
- Server med en limebåt eller to som skvises over.
Tips
- Kutt ingrediensene hjemme og ha dem i små bokser.
- Legg eggene i en egen liten boks med papir rundt slik at de ikke knuser.
- Tilsett gjerne flere grønnsaker i woken, som for eksempel grønnkål eller bønner.
-
- Kål er supermat!
- Inneholder mer c-vitamin enn appelsin.
- Har kostfiber som er bra for tarmfloraen og gir metthetsfølelse.
- Inneholder kalium som er blodtrykksnedsettende.
- Inneholder også folat som er et viktig b-vitamin.
- Kål kan ersatte kaloririk mat som pasta.
- Har god holdbarhet.