Fastfood fra Vidda
Reinkjøtt er noe av det reneste kjøttet du kan spise. Her kan du virkelig imponere turfølget ditt med gourmetmat. Det er både enkelt å lage og lett å like.
Ingredienser
- Reinskav
- Viltkrydder (eller kebabkrydder)
- Salatblanding eller ruccola
- Agurk i tynne strimler
- 1 grønt eple i tynne skiver/staver
- Paprika eller cherrytomater
- Vårløk
- Sopp
- Wraps
- Olje til steking
Tyttebærrømme
- 2 dl rømme
- 1 dl tyttebærsyltetøy
- Litt salt og pepper
Utstyr
- Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
- Stekepanne
- Stekespade
- Fjøl
- Kniv
- Liten kopp/bolle til tyttebærrømmen
Slik går du frem
- Lag tyttebærrømmen først.
- Del opp grønnsakene.
- Stek litt kjøtt om gangen på god varme, krydre og ha i soppen.
- Legg kjøttet på en lefse, ta på de grønnsakene du vil og ta på godt med tyttebærrømme.
Tips
- Du kan bruke pitabrød eller lompe som ersatatning til wraps.
- Barnevennlig variant av denne retten; ta med tacorestene, varm opp og ha de i en wraps.