Fastfood fra Vidda

 

Reinkjøtt er noe av det reneste kjøttet du kan spise. Her kan du virkelig imponere turfølget ditt med gourmetmat. Det er både enkelt å lage og lett å like.

 

 

Ingredienser

  • Reinskav
  • Viltkrydder (eller kebabkrydder)
  • Salatblanding eller ruccola
  • Agurk i tynne strimler
  • 1 grønt eple i tynne skiver/staver
  • Paprika eller cherrytomater
  • Vårløk
  • Sopp
  • Wraps
  • Olje til steking

 

Tyttebærrømme

  • 2 dl rømme
  • 1 dl tyttebærsyltetøy
  • Litt salt og pepper

 

Utstyr

  • Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
  • Stekepanne
  • Stekespade
  • Fjøl
  • Kniv
  • Liten kopp/bolle til tyttebærrømmen

 

Slik går du frem

  • Lag tyttebærrømmen først.
  • Del opp grønnsakene.
  • Stek litt kjøtt om gangen på god varme, krydre og ha i soppen.
  • Legg kjøttet på en lefse, ta på de grønnsakene du vil og ta på godt med tyttebærrømme.

 

Tips

  • Du kan bruke pitabrød eller lompe som ersatatning til wraps.
  • Barnevennlig variant av denne retten; ta med tacorestene, varm opp og ha de i en wraps.