energi
bar
Hva med å lage sine egne energibarer? Da kan du ha i akkurat det du liker og ha kontroll på hvilke ingrediensene.
Ingredienser:
- 200 g store havregryn
- 50 g gresskarkjerner
- 50 g solsikkekjerner
- 25 g sesamfrø
- 50 g mandler eller hasselnøtter
- 50 g valnøtter
- 50 g tørkede tranebær
- 50 g aroniabær (eller aprikos)
- 100 g smør
- 100 g kokosblomstsukker (eller vanlig brunt sukker)
- 100 g flytende honning
- 1-2 ts maldonsalt som topping
Hvordan går du frem?
- Rist haregryn, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø på et stekebrett i 10 minutter på 180 grader i stekeovnen.
- Hakk nøtter og del opp tørket frukt litt
- Bland sammen alle tørre ingredienser
- Varm opp sukker, smør og honning på svak varme til alt er smeltet sammen
- Hell den varme sirupen over blandingen
- Bruk en slikkepott til å fordele blandingen ut over en liten langpanne med bakepapir
- Strø over flaksalt
- Sett det kjølig til den er helt avkjølt
- Del den opp i passelige stykker og legg i en tett boks
- Holder seg minst 1 mnd i kjøleskap
Tips
- Aroniabær er proppfulle av antioksydanter og finnes nok i en hekk i nærheten av deg utpå høsten. Husk å spørre før du plukker.
- Du kan selvsagt bytte ut og erstatte frø og nøtter med det du har og liker best.