energi

bar

 

 

Hva med å lage sine egne energibarer? Da kan du ha i akkurat det du liker og ha kontroll på hvilke ingrediensene. 

 

 

Ingredienser:

  • 200 g store havregryn
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkekjerner
  • 25 g sesamfrø
  • 50 g mandler eller hasselnøtter
  • 50 g valnøtter
  • 50 g tørkede tranebær
  • 50 g aroniabær (eller aprikos)
  • 100 g smør
  • 100 g kokosblomstsukker (eller vanlig brunt sukker)
  • 100 g flytende honning
  • 1-2 ts maldonsalt som topping

 

 

Hvordan går du frem?

  • Rist haregryn, gresskarkjerner, solsikkefrø og sesamfrø på et stekebrett i 10 minutter på 180 grader i stekeovnen.
  • Hakk nøtter og del opp tørket frukt litt
  • Bland sammen alle tørre ingredienser
  • Varm opp sukker, smør og honning på svak varme til alt er smeltet sammen
  • Hell den varme sirupen over blandingen
  • Bruk en slikkepott til å fordele blandingen ut over en liten langpanne med bakepapir
  • Strø over  flaksalt
  • Sett det kjølig til den er helt avkjølt
  • Del den opp i passelige stykker og legg i en tett boks
  • Holder seg minst 1 mnd i kjøleskap

 

Tips

  • Aroniabær er proppfulle av antioksydanter og finnes nok i en hekk i nærheten av deg utpå høsten. Husk å spørre før du plukker.
  • Du kan selvsagt bytte ut og erstatte frø og nøtter med det du har og liker best.